ADELA HOLDON
Adela Holdon are 24 de ani și locuiește în București. A terminat masterul de Arte Grafice în 2022, în cadrul Facultății de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte București. În ultimii ani a avut proiecte și colaborări care au ajutat-o să găsească un mod sincer de a se exprima vizual. Lucrările sale se definesc printr-un caracter intim care îndeamnă la introspecție, iar stilistica personală stârnește emoții și reflecții.
MARIA PALTIN
Maria Paltin este cea de-a doua expozantă ale cărei lucrări le veți găsi în galerie în perioada 9 - 24 iunie.
Cuvintele sale de mai jos ne permit să ne apropiem de substraturile universului său creativ, să tragem un pic cu ochiul la ce se ascunde în spatele minunatelor forme ceramice.
"La terminarea Facultății de Arhitectură Ion Mincu am început, cu ce îmi rămăsese de la macheta de diplomă, împreună cu o prietenă dragă, să fac bijuterii de plexiglas. A fost o perioadă minunată care m-a ajutat enorm, chiar dacă a trebuit să fac o pauză destul de lungă până să mă întorc la bijuterie.
Acum 4 ani, printr-o minunată întâmplare, am descoperit porțelanul și nu mi-am mai putut imagina viața fără el. Iubesc porțelanul pentru că posibilitățile lui sunt infinite, este un material foarte ofertant. Până acum m-am lăsat foarte mult inspirată de lumea animală și de cea vegetală, am fost întotdeauna pasionată de insecte, gândaci, flori exotice, eventual cu un aspect mai neobișnuit. Domnișoara Pogany a lui Brâncuși a fost o sursă minunată de inspirație. Orice senzație poate fi o sursă de inspirație, orice sentiment poate da viată unui concept la baza căruia să stea o serie de piese.
Ultimele colecții au la bază sentimente puternice, chiar intime, dorința de a înțelege ce ne dă curajul de a lupta- având în prim plan demnitatea și dorința de libertate, exprimată prin fluiditate, curgere lină ca exprimare materială. Încerc prin fiecare piesă pe care o fac să exprim o trăire, un sentiment. Pentru mine bijuteria nu poate fi doar frumoasă, ea trebuie să transmită celui care o poartă trăirea creatorului, definind o relație intimă între cei doi."

You may also like

Back to Top